måndag 13 oktober 2008
Och så äppelkakan...
Och så äppelkakan som jag hittade hos en bloggare som skrev en kommentar hos mig häromdagen. Bakom ser ni den hemmagjorda müslin (rostade solros-, pumpa-, sesam- & linfrön samt kokosflingor blandat med rågflingor, veteflingor och sultanrussin)
Har inte smakat kakan än, men den ser synnerligen delikat ut och är bara lite, lite bränd i kanterna... Receptet hittar ni här och jag tar mig friheten att publicera det på min blogg också!
Dubbelörnarnas favoritäppelkaka
50 g mandelmassa (om du vill!)
3 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
1 dl mjölk
50 smält smör
4 äpplen
4 msk ljus muscavadosocker
6 tsk kanel
Smörj en springform (löstagbar kant). Riv mandelmassan och blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner sockret o kokosflingorna. Blanda vetemjöl med bakpulver o vaniljsocker. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör. Skala o klyfta äpplena. Lägg hälften av klyftorna på botten av formen. Strö över hälften av muscavadosocker och kanelen. Häll hälften av smeten över äppelklyftorna. Lägg resterande klyftor över smeten samt muscavadosockret o kanelen. Häll sedan över resten av smeten.
Mitt i ugnen, 175gr i ca 40 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Tack för receptet. Det ska jag pröva. Ser mycket gott ut. Kram//Leena
Leena. Tack, visst ser den god ut! Kram
Jag blir hungrig!
Ina. Du får komma över på en fika! Nybakt bröd med té och sedan äppelkaka. Vi kan väl ha nästa bokcirkelträff här? :) Kram
Gissa om jag blir glad!! Mitt recept bakas i ett av mina favoritländer :).
Fantastiskt! Hoppas den smakar lika gott hos er som här hemma hos oss.
Varma kramar
Jag kommer...ska bara packa ihop för dan'. Kramar
Dubbelörnen. Äppelkakakan blev fantatiskt god - och första gången jag inte brände något jag bakat i vår Nairobiugn! :) Tack så mycket för receptet!
Ina. Vad bra, då börjar jag duka fram! :) Kram
Skicka en kommentar