söndag 5 oktober 2008

Fasters müslibröd

Just nu ligger en deg på jäsning under en fin linneduk med mitt monogram på.

Fasters müslibröd
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl fingervarm vatten
3,5 dl müsli
600 g mjöl

Gör såhär:
1. Sätt jäst, salt och honung i en bunke. Rör ihop.
2. Häll vattnet över
3. Tillsätt mûsli och mjöl
4. Jäs under duk ca 45 min
5. Dela degen i 10-15 bitar. Rulla till bollar
6. Jäs under duk i ca 20 min
7. Pensla med vatten
8. Grädda i 225 grader i 10-15 min.
8. Låt svalna under duk.

Tack för receptet, AnnCi!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter riktigt gott!
mam

Susanna sa...

Mam. Ja, det doftar riktigt gott här nu!