onsdag 11 februari 2009

Om att köpa möbler...

Vi har inte fixat så mycket i lägenheten sedan vi flyttade hit. Mest för att vi inte visste hur länge vi skulle bo här (mer om det en annan gång). Det vet vi inte riktigt forfarande, men i lördags bestämde vi oss för att åka och köpa möbler till vår stora balkong. På vägen ut mot Karen (stadsdelen som fått namn efter Karen Blixen som bodde i den här delen av stan) finns det många möbelaffärer längs vägen. Nästan alla möbler står utomhus, så vi cruisade förbi och höll utkik genom fönsterrutan ifallatt vi såg något vi gillade. Vi stannade bilen och gick ut och kollade, men bestämde oss för att åka någon annanstans.



















Här är möblerna från första marknaden vi besökte, men här hittade vi ingenting


















Sugen på att ha en stor giraff i vardagsrummet?



















Nej, det bidde ingen sådan här soffa

Vi visste inte vart vi skulle åka, men ute i Westlands hittade vi andra möbelförsäljare som stod utomhus precis vid vägen och där hittade vi precis det vi ville ha. Så i skrivande stund är ett lass med tresitssoffa i grovt, mörkt trä, två liknande fåtöljer och ett kaffebord på väg hit.

I en affär i närheten hittade vi en vacker lampa med lampskärm gjord av lammskinn. Den lyser vackert gul på kvällarna och blir nog perfekt till det andra.

På väg från möbelförsäljaren stannade vi till vid Ngong Road där de säljer stora krukor. Vi köpte en stor vit och en lite mindre grön/röd/vitmönstrad samt sådan där vass som ser ut som cigarrer.

På vägen hem såg vi en man som gick på vägen och bar på massor av stora, flätade korgar. Han balanserade något ihoprullat på huvudet och jag tänkte att det där kanske är de flätade mattor vi är ute efter. Vi stannade bilen och mannen ställde ner alla sina korgar och det visade sig att det hoprullade var precis sådana mattor vi ville ha

Visar bilder sen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jambo!

Hamnade hos dig efter ett sök på möbler bland bloggar. För tolv år sedan tillbringade jag två veckor i Kenya. Vilket underbart land. Jag minns ännu färgerna, dofterna och människorna. Jag jobbar i möbelbranchen och ser verkligen fram emot att se bilder på ert kenyanska möblemang. :)

/Peter

Susanna sa...

Jambo,
Roligt att du hamnade hos mig. Ja, Kenya är ett fantastiskt land! Ska snart lägga upp bilder, så att du får se vad vi köpte!

/Susanna

Emmama sa...

Åååååh vad det är roligt att läsa din blogg! Jag blir helt till mig ska du veta! :)

Kram!

Susanna sa...

Emmama. Vad ROLIGT att höra! Jag gillar din blogg som bara den också! :) Kram!

Marianne sa...

KUL! Hoppas du har hunnit lägga ut bilderna!

Susanna sa...

Marianne. Ja, jättekul! Billderna finns längre upp...