tisdag 17 februari 2009

Kryddoftande smulpaj

Till efterrätt ikväll blir det en kryddig äppelkaka som min lilla mamma brukar göra!

Kryddoftande smulpaj
4-5 äpplen
2 msk smör
1 dl farin (man kan också använda råsocker)
1 tsk malen kanel
l½ tsk muskot
½ tsk kardemumma

Smuldeg
3/4 dl farin eller råsocker
1½ dl havregryn
1 dl dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl)
125 g smör

Kärna ur och klyfta äpplena fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Häll över i en ungssäkerform. Blanda farinsocker, havregryn, och mjöl i en bunke. Häll över smöret och rör om till en smulig deg. Strö detta över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. 150 grader. Servera med vaniljsås eller glass!

Ha en skön kväll!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Gott, ska jag kanske ta och göra till helgen.

Susanna sa...

Marianne. Ja, gör det - den är verkligen god!