söndag 24 juni 2007

Drömtydning

Av Peter Madison får jag tipset att skicka beskrivningen av min mardröm till Drömtydarbloggen. Gjorde så och nu har jag fått svar. Tack! Nedan kan ni läsa ett urval av den analys som gjordes. Drömtydningen, i sin helhet, kan ni läsa här.

Att du går ner i källaren tyder på ett undermedvetet och att du hänger upp kroppen för förvaring är för att du strävar efter att på något sätt vara mer själ än kropp, men du känner det som om det själsliga stryper/hänger det kroppsliga, som om du är i obalans. Att du sedan märker att kroppen dör och du inte kan göra något som själ kanske du ska se som ett tecken på att du borde bli mer balanserad?

Att dina kroppsliga krafter sedan håller på att försvinna och du känner det även som själ/medvetande tyder ju ändå på att du är medveten om kopplingarna där emellan. Kniven som finns i en resväska i ett rum på övervåningen är räddningen men du hinner inte dit. Knivar är en enkel symbol; de skär sönder saker, delar. Du måste skära sönder repet(d v s det som håller din kropp fången och får ditt Jag att förlora energi)men du tror dig inte hinna i tid upp till övervåningen för att hämta den. Här ändrar du vinkel: du tror att du som själ kan hämta kniven även om du just innan konstaterat att du inte kan lösa upp knuten utan kropp. Symbolist sett är övervåningen överjaget, det övermedvetna.

Du står antagligen inför något där du känner dig splittrad och du vet att du måste vara lite mer själ/ande än kropp. Så, räddningen ligger i det övermedvetna i en resväska. Varför i en resväska? Hade du just kommit till huset? Är du på väg någonstans och det är vad som får dig att tveka inför kropp-/själsplittringen?

Inga kommentarer: