fredag 7 november 2008

Regn & firande

Nu skulle jag vilja skriva ett roligt inlägg som handlar om hur vi i flera dagar har firat Obamasegern tillsammans med glada kenyaner, men sanningen är att det inte riktigt blev så. Vi var ute och åt italienskt (gorgonzolagratierade gnocchi och rödvin!) i onsdags, därefter åkte vi in till stan där vi tänkte att gatorna skulle vara fulla av folk (sådär som på "Plattan" i Stockholm när Sverige vunnit något sportevenemnag eller något). Men det spöregnade (sådär så att himlen öppnar sig), åskade (sådär så att man nästan får tinnitus av det höga ljudet) och blixtrade (sådär så att det lätt skulle kunna brinna om det inte varit för spöregnet då.)

Dagen efter fick vi reda på att det varit världens hålligång i ett konferenscenter inne i Nairobi. Obamalåtar i reggaeversion, glada Tuskerdrickande kenyaner som dansar natten lång och så.

Hallå, hur ska man kunna veta att det var där alla höll hus bara sådär? Jag hade ju också velat vara där! Istället hamnade vi på en sportbar (som från utsidan såg ut att vara sådär mysig och inbjudande), med alldeles för hög musik (sådär så att man nästan får tinnitus av det höga ljudet) och dåligt vin.

1 kommentar:

Marianne sa...

En sån otur! Men jag kan ändå tänka mig att stämningen i staden har lyft ett snäpp!