Blanda majsmjöl med vatten
Låt det förvälla ett tag på varm platta och rör hela tiden om
När det efter cirka tio minuter är klart är det bara att välta ut ugaliklumpen på en tallrik och skära den i bitar.
Voila, dinner is served och till ugalin åt vi en fantastisk köttgryta på ko (som inte var det minsta seg som det kan vara när man äter get)! Ser ni tomtemattan som skymtar till bakom ugalin också?!
Billy visar hur man äter! Jag har tidigare berättat hur man plattar till ugalin i handen för att sedan plocka upp köttet med ugalibiten. Om man vill smaka på köttsoppan formar man en bit ugali till en boll med ena handen och trycker in en grop i den. Voila, du har en sked!
3 kommentarer:
Kul med alla nya maträtter! Du får se till att bjuda på en Kenyansk brakmiddag när vi ses näst gång!
Kram!
Anna. Ja, jätteroligt! Vi får ordna ett kenyanskt smörgåsbord när vi ses nästa gång... :) Kram!
Allt sker alltså på golvet, både matlagning och matintag? Praktiskt med mat som kan användas som bestick!
Skicka en kommentar