torsdag 5 mars 2009

På väg mot Kisumu med mellanlandning i Nakuru

I fredags skulle vi alltså åka till Kisumu som ligger i västra Kenya. Vi packade in oss i bilen och när vi efter två och en halv timme kommit till Nakuru var klockan redan fem och vi insåg att vi inte skulle hinna till Kisumu innan mörkret föll. Mörkerkörning i Kenya är aldrig kul eftersom vägarna inte är belysta och inte alla bilister kör direkt trafiksäkert.



















Vi slog upp Lonely Planet och hittade ett hotell i budgetklassen som vi tänkte kunde fungera en natt. Enligt guideboken kändes det också mycket säkert eftersom det var galler för alla fönster (något som vi snarare tycker hade motsatt effekt efter mataffärsbranden för några veckor sedan). På väg till hotellet såg vi gatupojkar överallt som sniffade lim.

Rummet kostade trettio kronor per person och natt så vi slog till. Det var mycket enkelt, men rent och vi hade en stor takterass (visserligen i betong, men ändå), som vi delade med tvätterskorna som tvättade och hängde upp kläderna på torkning där.

Det var toppen att se ner på gatulivet och se solen gå ner över Nakuru National Park. Sist vi var här åkte vi direkt till nationalparken, så vi såg fram emot att se mer av stan den här gången. Vi tog en promenad till Merica Hotel och N passade på att köpa en dvd-film som innehöll flera boot leg-kopior på vägen dit. Filmer säljs överallt och av varierande kvalitet, men ibland kan man ha tur (och ibland är det uppenbart att någon suttit inne på en biograf och filmat bioskärmen....).






Efter en drink och middag tog vi en tuk tuk tillbaka till hotellet, upptäckte att myggnätet var trasigt och sände en längtande tanke till Hotell Rival på Mariatorget i Stockholm där jag i DN Söndag läste att de har en kuddmeny - alltså en meny där man får välja vilken kudde man vill lägga sitt trötta huvud på under natten. Jaja, vad är väl en bal på slottet?!



På lördagmorgonen strosade vi runt lite i staden, i en affär kunde man få en hudanalys och jag fick reda på att min hud var ´tight and firm´, men att jag kanske skulle dricka lite mer samt naturligtvis köpa åtminstone sex av deras krämer. Innan vi åkte vidare till Kisumu tog vi en kopp kaffe på en enkel uteservering, spanade på människor och läste lite tidning.

Inga kommentarer: