tisdag 17 mars 2009

Maasai mara: del 2

Vi åkte på tre ´game drives´, en på fredagen klockan 16, en på lördagmorgonen klockan halv sju och en till samma eftermiddag klockan 16. Däremellan besökte vi en massajby, ett kvinnocenter där de gjorde vackra massajsmycken och kollade in den skog som Obama var med och planterade när han och hans familj bodde på Maasai Mara Base Camp 2006.

Vi såg ´the big 4´ - lejon, noshörning, elefant och buffel. Leoparden lyste med sin frånvaro, men vi såg ett träd där en död antilop hängde. En leopard hade just varit där, klättrat upp med sitt byte och börjat äta. Det var en fantastisk upplevelse; naturen, djuren, friheten.

Inträdet till Maasai mara är 40 USD per dag (om man är ´non-resident´) eller 1000 kenyanska shilling per dag (runt en hundralapp) om man är ´resident´. Eftersom jag just fått ett kenyanskt id-kort kom jag in som ´resident´.




















Vår guide såg några gamar cirkla över ett litet skogsparti och när vi åkte dit såg vi en lejonhona som låg och belåtet sträckte på sig efter att ha dödat och börjat äta en zebra. Zebran ser ni i bakgrunden där den ligger uppfläkt och dan (klicka på bilden så blir den större!)




















Ja, jag var där!





















Mamma elefant och baby elefant på promenad. En elefantmamma är ´havande´ med flickelefanter i 18 månader och pojkelefanter i 22 månader.



















Ett tiotal flodhästar skymtar därnere. En ser man ryggen på. Lärde mig att flodhästar inte kan simma, de går på sjöbotten.





















Efter att lejonen ätit upp antilopen kommer gamarna och hyenorna och gnager bort kött tills bara skelettet är kvar. Vilket ekosystem!






















En noshörning skymtade till bakom busken


























Om du möter en buffel ska du lägga sig platt på magen. Instinkten att döda sitter i hornen och den når dig inte om du ligger ner, möjligtvis börjar den slicka. Den skulle inte börja stampa på dig.



Soluppgång över Maasai mara

3 kommentarer:

Malin sa...

Vilka otroligt vackra bilder! Längtan till afrika blir inte mindre. Kram!

Susanna sa...

Malin. Tack snälla! Kram

Camilla sa...

Vilka fantastiska foton, Susanna! Vilket äventyr du upplever!

Kram från Camilla