måndag 16 mars 2009

Maasai mara: del 1

I fredags blev vi upphämtade klockan halv åtta på morgonen av vår chaufför tillika guide. Vi packade in oss och vår packning i bilen och begav oss iväg till Maasai mara. På vägen dit passerar man fantastiskt landskap och när vi körde igenom Rift Valley stannade vi till vid en utsiktsplats vars vy alltid tar andan ur mig. Vi passade också på att köpa några souvenirer.




Efter ungefär sex timmars körning där de två sista kördes på guppig väg ute i bushen kom vi fram till Maasai Mara Base Camp där vi skulle bo under helgen. De har ett ekologiskt tänk och vann år 2005 "the Responsible Tourism Awards" i kategorin "Protected Areas" i tävlan med 700 nominerade hotell, lodger och ´camps´ över hela världen. Det finns elektricitet i receptionen där man kan ladda kamerabatterierna, men ljuset i tälten kommer från solceller. Duschvattnet återanvänds till vattning av området och toaletten är ett torrdass.




Ja, tälten förresten - de var som små stugor och vårt låg precis vid floden där man, om man hade tur, kunde se krokodiler. Det var fantastiskt mysigt. När man duschade stod man ute omgiven av naturen och dess läten och på verandan kunde man ligga i hängmattan med ett glas whiskey i ena handen och en bok i den andra. Det är inga stängsel runt området utan är en del av naturreservatet. På andra sidan floden vandrade de vilda djuren omkring.





Utsikten från duschen
Det är massajmän som arbetar på Maasai Mara Base Camp och att se dessa långa, vackert utsmyckade massajer är som att slå upp en sida i historieboken. Vilka traditioner och historier de bär på.




Sovrummet sett från badrummet
Innan vi gick till middagen på kvällen fick vi varma vattenflaskor att lägga i sängen så att det skulle vara varmt och skönt när man gick och la sig. Efter middagen i lördags satte vi oss vid lägerelden och hörde en massaj berätta historier om savannen och om de två lejon han dödat.
Vi var ute på tre "game drives" och fick se the big 4 (den femte gömde sig i bushen någonstans).
Fortsättning följer.

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Iiiih! VAD SKOJ att få läsa!!!!!! Verkar vara en underbar tur! Vilket ställe! Att ha vild natur omkring sig på det här sättet måste verkligen varit fantastiskt! Jag är riktigta avis...! :-)
Ser fram emot fortsättningen!
Kramar!

Anonym sa...

Hihi, vilken underbar bild, nr1!

kramar / Anna

Malin sa...

åh, vilken trip, vilket ställe! Underbart m naturen & djuren. Kommer aldrig att glömma när jag såg en jaguar när jag var i brasilianska djungeln. Blir avis.. :) Kram på dig !

Emmama sa...

Underbart, underbart! Utsiktsplatsen över Rift Valley är mäktig!! Ser fram emot att läsa mer! Kram kram!

Susanna sa...

Alla. Ja, det var verkligen en underbar och spännande tripp! Emmama, javisst är utsikten mäktig! :) Kram!