onsdag 21 januari 2009

The sun rises...

Igar ringde klockan fem pa morgonen. Det var morkt ute och det hade varit sa latt att bara somna om, men vi bestamde oss kvallen innan for att se soluppgangen vid stranden. Alltsa, vi masade oss upp, gjorde kaffe som vi hallde i Asias nyinkopta termos med kitschigt zebramotiv. Det var fortfarande morkt ute nar vi promenerade ivag.

Val framme vid stranden tog vi av oss sandalerna och gick barfota pa den hart packade, vita sanden som havet precis dragit sig tillbaka ifran. Det var vi och sa nagra fiskare som gjorde sig redo for dagens arbete till havs. Vi bredde ut filten, satte oss ner och hallde upp kaffe. En del moln lag vid horisonten och vi trodde ett tag att uppgangen helt skulle ga oss forbi. Men sa borjar det ljusna och solen visar sig. Sadar fantastiskt vacker.

Och jag blir sa glad att jag sitter pa en strand med en fin van vid Indiska oceanen och far uppleva detta istallet for att vakna upp i ett morkt, kylslaget Sverige for att ga till jobbet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter underbart med en strand & en vacker soluppgång =) Det känns bra att höra att du har det gott.
Fast jag älskar denna årstid. Solen har börjat komma fram (inte alla dagar) den gnistrar så vackert i den vita snön. Så vackert att det gör ont i hjärtat. Långa härliga skogs promenader & allt man hör är knarret av snön under fötterna. MMmm härligt.

Susanna sa...

Låter också härligt! Kram