måndag 30 april 2007

Käka spindel

Kambodja. På vägen till Phnom Penh stannar bussen i Skuon, en håla som är känd för sina marinerade, friterade spindlar. Tola köper en påse med tio spindlar, vi måste ju ha något att knapra på när vi sitter på bussen. Och några till hans familj som vi ska hälsa på. De är stora, håriga och benen smakar ungefär som salta pinnar. Vi dricker Coca-cola till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bara undrar hur man får i sig första smakbiten....jag skulle s-y direkt.
Vill också säga att du skriver så bra.
Kram
A

Niklas sa...

Usch usch usch, det där låter oerhört läskigt! Jag skulle aldrig klara att knapra i mig en spindel, friterad eller ej.

Susanna sa...

Skräckblandad förtjusning är ordet! :) Jag åt ett ben i taget innan jag gav mig på kroppen. När jag väl smakat ett ben gick det bra sen. Ville ju vara en riktig srey khmer (kambodjansk tjej)!

Måste ändå erkänna att jag mår lite dåligt när jag tänker på att jag har haft spindlar i magen...