måndag 16 april 2007

Mount Elbrus - Europas högsta berg


Är jag helt jävla galen?

Jag som aldrig har vandrat ens i de svenska fjällen eller dagdrömt om strapatser på hög höjd och som föredrar hissen framför trapporna står nu i begrepp att följa med på en expedition till Mount Elbrus, Europas högsta berg (5642 m, jfr Kebnekaise: 2114 m). På min födelsedag dessutom. Berget ligger i Ryssland, nära gränsen till Georgien. I Kaukasus helt enkelt. Läs mer om Mount Elbrus här!

Varför kan jag inte bara nöja mig med VårRuset? Därför att någonting inom mig får mig att vilja ta mig an den här utmaningen. För det är en fet utmaning och inte en promenad i parken. Det lockar och oroar. Jag vill se om jag klarar av det, samtidigt som jag är vettskrämd inför att tacka ja. För jag har inte riktigt bestämt mig än. Kanske ja, men eventuellt nej. Nej är såklart det enklaste, men shit vad spännande ändå!

Sedan är det utrustningsfrågan. Jag har ju ingenting av det som står på packlistan och inser att jag måste ragga sponsorer om det här ska gå i hamn. Är det bara riktiga äventyrare som blir sponsrade? Skriv gärna en kommentar om ni har några tips på potentiella sponsorer!

Vem trodde att jag skulle önska mig en isyxa i födelsedagspresent? :)

Fortsättning följer (vem vet, en natts sömn och sedan kanske jag skippar Mount Elbrus och bokar en flygstol till Tyrrenska rivieran istället!)...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hm..isyxa till födelsedagspresent...nääe det kunde jag nog inte heller tro...om det inte var till isen i drinken förståss;)Måste ta mig en funderare på vad jag tänker om ditt Elbrus besök. Bara namnet får mig att skaka :)

kram

Anonym sa...

Jadu Suz...
Jag kommer nog aldrig att sluta förvånas över dina beslut. Du kommer nog aldrig att nöja dig med den enkla vägen. Se bara vad som hände med den där "enkla", att skriv uppsatsen i Umeå och bara chilla... ;)
Jag håller på dig!

Kram!

Susanna sa...

Ja Anna, varför kan jag inte bara ta den enkla vägen? Vet inte, hur gör man? :) Funderar på att tacka nej till berget, så jag kanske är på väg att lära mig...

Anonym sa...

Du är rar du...kan sätta 100 spänn på att du kommer att stå där på toppen av berget ändå... ;)

Anonym sa...

great experience, dude! thanks for this great post wow... it's very wonderful report.