måndag 22 juni 2009

Om midsommarafton och om saker vi gör

Dagarna går snabbt och vi har äntligen fått ut våra flyttkartonger från flygplatsen, köpt en soffa, kollat på matbord och stolar, åkt vilse ett antal gånger, haft personalmöte med vår personal hemma (det är som att ha ett litet företag - vi har kock, hushållerska, trädgårdsmästare och vakt), bokat tid med larmföretaget och bekantat oss med omgivningarna. N jobbar på och jag ordnar med andra grejer som måste fixas. Det är roligt att vara här. Midsommaraftonen firade vi traditionsenligt med nubbe, sill och jordgubbstårta hos en svensk kvinna som bor här i Harare. På fredag åker vi hem till Sverige för ett skönt sommarlov!



























Här är vår kock och vår hushållerska efter att vi handlat lite på mataffären TM

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj Kock!!!! DET blir jag avis på!!!! :-)
Hur känns det annars att ha sk tjänstefolk???
det är ju ngt nästan ingen svensk idag har upplevt. Om man inte kommer från familj med väldigt gott ställt, men majoriteten i Sverige har ju aldrig haft en stab i sina hem.
Känns det konstigt? Ovant? Skönt? Lyxigt? Osäkert? Hur får man tag på anställda. Går ma via mun-till-mun-referenser? Eller hur går det till?
Och du vad gör de när ni är i Sverige? Gissar att trädgården kanske måste skötas men kocken och hushållerksan vad gör de?? Lagar mat till varandra och trädgårdsmästaren? Eller får de ledigt??
Sorry för dessa frågor. Vill inte snoka eller vara för närgången. Är lite nyfiken bara.
Hörligt att ni känner att ni hinner komma iordning innan ni ska tll Sverige på semester också! Det är alltid skönt att veta att man har det mesta grovgörat klart när man kommer tillbaka sedan. Ofta vill man ju får iordning sitt hem så snabbt som möjligt efter en flytt.
Underbart foto också!
:-)
KRAM!!

Ina sa...

Härligt! Ser väldigt mycket fram emot att ni kommer hem, hurra!! Kramar

Marianne sa...

Vad fort det gick att få era grejor! Jag tyckte det gick med reafart när vi flyttade hit, men ni fick era saker ännu snabbare.

Är det inte jobbigt att ha så många människor hemma hela dagarna? Jag tycker det är jobbigt när en person kommer och hjälper till att städa lite då och då. Sa faktiskt till honom att han MÅSTE gå hem kl 14, han FÅR inte jobba över. För jag blir tokig av att ha folk som är gäster men inte gäster, om du förstår vad jag menar. Samtidigt känner man att man måste hjälpa till med det/de arbetstillfällen man kan bidra med. Så här i början är det också självklart superbra att ni har någon som hjälper till med inköp osv, innan ni vet någonting själva.

Snart semester alltså! Härligt!
Kram!

Emmama sa...

Hej, härlig bild! :) Jag undrar också hur det är och verkar du ha samma relation till din personal som andra har eller hur funkar det? Bor de hos er? Hoppas du uppskattar vår nyfikenhet.. ;) Kram!

Susanna sa...

Alla. Jág uppskattar verkligen er nyfikenhet! Ska svara på era frågor i ett eget blogginlägg... KRAM på er