söndag 31 maj 2009

Den var en gång en zimbabwier...

Anna, som arbetar som regionchef på Kooperation Utan Gränser i Harare, har en fantastiskt fin, underhållande, informativ och rolig blogg.

Särskilt ett inlägg fångade min uppmärksamhet lite extra. Bland zimbabwierna berättas tydligen den här "roliga" historien om Mugabe:

Mugabe åker till Israel på statsbesök. Under en rundtur i Jerusalem drabbas han av en hjärtattack och avlider. Begravningsentreprenören kommer med ett erbjudande till medresenärerna:
- Om ni vill skicka hem kroppen kostar det en halv miljon dollar. Eller så kan ni begrava honom här, i det heliga landet, för hundra dollar.
Sällskapet drar sig undan och diskuterar en stund. Sedan kommer de tillbaka och berättar att de vill skicka hem kroppen.
- Men varför vill ni betala så mycket för att skicka hem honom? Är det inte bättre att begrava honom här, dessutom mycket billigare? Med alla pengar ni sparar kan ni köpa bensin som räcker ett år, mediciner för att rädda kolerapatienter och tillräckligt många generatorer för att aldrig behöva uppleva fler strömavbrott?
Talesmannen i sällskapet svarade:
- För många år sedan var det en man som dog och begravdes här. Tre dagar senare återuppstod han från döden. Vi vill inte ta den risken…


Läs hela inlägget här!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Tack för morgonens gapskratt :D.
Kramar mam

Susanna sa...

Mam. Ja, eller hur! :) Kram

Anonym sa...

Skämten går igen. Sist jag hörde det så handlade det om Berlusconi, istället för Mugabe!

Unknown sa...

Superkul med en blogg från ett annorlunda land, inte så många svenska som bloggar från Kenya, eller Zimbabwe. Ser fram emot att följa dina äventyr.

Susanna sa...

Anonym. Ja, det kan jag tänka mig!

Sandbarnet. Kul att du hittat till min blogg - välkommen!