måndag 21 september 2009

Puppy love

 

I förra veckan blev jag jätteglad när jag blev hembjuden till en ny bekant. Hon har en hund som nyligen fått flera små valpar. Jag smällde av. Jag som inte är en ´hundperson´ började plötsligt fundera på att skaffa mig en liten. 

Förstår att det är en hel del jobb med hundar. Men exakt hur mycket jobb är det?

DSC03485

DSC03487 DSC03489

6 kommentarer:

Ina sa...

Man måste självklart lägga ner tid på uppfostran men det är ju ändå tid man lägger ner på hunden. Skaffa en! Perfekt nu när ni har trädgård =)

Saltistjejen sa...

Jag kan inget om hundar men en kompis till mig som har hund sa att det är ungefär lika mycket jobb med en valp som med en bebis. Och det senare har jag ju erfarenhet av och vet att det är mycket jobb.... :-)
Men VÄL VÄRT det så det är det säkert med en hund också ifall man vill ha en! :-)
Ursöt var valpen iallafall!!!!!
kram!

Susanna sa...

Carina. Ja, jag kan tänka mig att det är en massa jobb - samtidigt som man får en massa tillbaka också!

Kram!

Saltis. Visst var valpen SÖT!! Ja, det är en hel del jobb med en liten vovve kan jag tänka mig. Jag var helt oförberedd att jag kände så starkt när jag såg de små valparna. Inget rationellt tänkande här inte - bara VILL HA!! :)

Kram!

Marianne sa...

Tänk på att ni flyttar runt också. Det är superjobbigt med katterna, det är så enormt stressande för dem att flyga. För att inte tala om kostnaderna. Det kostade oss 25.000 att få dem till Kairo från Istanbul. Och ska man flytta med djur till Sverige är det bara karantän som gäller, det är också svindyrt. Så tänk dig för både en och två gånger, hur goa de än är. Du kanske kan få bli fodervärd till en, eller vakt när de ska åka bort?

KRAM!

Susanna sa...

Marianne. Ja, jag har tänkt en del i samma banor som du. Och jag tror inte att det blir en liten vovve denna gång. Jag blev bara så förälskad vid första ögonkastet! :)

Kram på dig!

Anonym sa...

Om man inte räknar med första halvåret, så får man räkna med 3-4 timmar per dag, varje dag. I det ingår både promenader, socialträning & vård i form av kamning & tandborstning. De första månaderna kräver att man är allert, ju allertare man är ju fortare rumsren hund. Men jag måste hålla med de andra... Ska du åka hem till sverige är det bökigt. Karantän & andra jobbiga saker. Ska man munna ta med hunden inne på planet i väska får den inte väga mer än 9 kg. Så då måste du välja någon som INA eller mindre. MEN det är ett fantastiskt sällskap =) Kram "hundbiten faster"